Training van paarden

Voor het africhten en trainen van de paarden wordt er gebruik gemaakt van een binnenrijbaan, buitenrijbaan, trainingsmolen en een longeercirkel.

Training van jonge paarden

Voordat jonge paarden zadelmak gemaakt worden, volgen ze de eerste twee maanden een overeenkomstig traject als de paarden die keuringsklaar gemaakt worden. Vervolgens zal de training bestaan uit warming up, berijden en gymnastiseren van de paarden, ondermeer door middel van cavaletti draven en in-uitjes springen. Het uitstappen en onderhouden van conditie gebeurt met regelmaat in de trainingsmolen. De nodige ontspanning kunnen de paarden opdoen in twee ruime graspaddocks. De training van de driejarige paarden staat meestal in het teken van toewerken naar de IBOP, het verrichtingsonderzoek hengsten en de VSN competitie. 

Trainen van 3 jarige en oudere paarden

De vierjarigen paarden worden getraind met het oog op hun sportcarrière. Een interessante stap voor getalenteerde dressuur- en springpaarden zijn respectievelijk de PAVO- en VION cup. 
Een ideaal platform om het paard te vergelijken met leeftijdsgenoten. De sportpaarden zullen uiteindelijk tot een bepaald niveau worden uitgebracht waarna er meestal tot verkoop van de paarden zal worden overgegaan.

Terug naar Over ons >>