Paarden keurings-klaarmaken

Sinds enkele jaren maken we paarden klaar voor keuringen. Dit zijn paarden uit onze eigen paardenfokkerij maar ook paarden van derden. Voor de hengsten wordt gemiddeld vier maanden uitgetrokken om ze klaar te maken voor de keuring. De merries worden zo’n twee à drie maanden getraind, afhankelijk van de conditie waarin ze verkeren.

Opbouwen conditie van paarden

In het begin is het van belang de paard handmak te krijgen en de conditie op te bouwen. De eerste week staan de paarden elke dag in de trainingsmolen. Vervolgens beginnen we met longeren en worden ze al snel licht bijgezet. Na drie a vier weken laten we de paarden voor het eerst vrijbewegen en vrijspringen in de manege. Wanneer de paarden ongeveer acht weken in training zijn, gaan we gezamenlijk kijken of het paard zich dermate voldoende ontwikkeld heeft, om de training door te zetten.

Paarden goed voorbereiden

In de laatste fase worden de paarden nog specifieker op de keuring voorbereid. 
Zo wordt er eenmaal in de week op het harde (‘het straatje’) geoefend. Daarnaast worden de paarden een aantal keren in een vreemde omgeving getraind. 
Het is van belang op voorhand te weten hoe ieder individueel paard daar op reageert. 
We hechten veel waarde aan gevarieerde training, dit om verzuring en stress zoveel mogelijk te voorkomen. De nodige ontspanning kunnen de paarden opdoen in de paddocks.

Nadat de paarden naar de keuringen zijn geweest, vervolgen ze na een periode van rust de training onder het zadel

Terug naar Over ons >>