Leerbedrijf met paarden

Sinds 2008 is Hoeve Noddevelt Aequor gecertificeerd (Aequor Bedrijfsnummer: 218955). Dit geeft studenten van Middelbare en Hogere Beroepsopleidingen de mogelijkheid om stage te lopen bij ons paardenbedrijf. Binnen het bedrijf wordt veel waarde gehecht aan veiligheid. Op termijn willen we het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport halen.

Bij Hoeve Noddevelt breed scala aan werkzaamheden binnen de paardenhouderij

Als stagiair(e) krijg je bij Hoeve Noddevelt een uitgelezen kans je breed te oriënteren in verschillende facetten uit de paardensector. Op ons leerbedrijf kun je kennis maken met paardensport, management, trainingkeuringsklaar maken, paardenfokkerij, opfok, huisvesting, voeding, verzorging en gewassenteelt (gras en zwarte haver). 

Kennis vergaren over paarden en de paardenhouderij 

Stagiaires krijgen de kans om met paarden te werken en er zo veel over te weten te komen. De stagiair(e) helpt mee met dagelijkse werkzaamheden in en rondom de stal, de training, de voorbereiding op wedstrijden, verkoop van paarden enzovoorts. De werkzaamheden die een stagiair(e) doet is afhankelijk van het leerjaar/niveau van de student. Ook is mogelijk dat stagiaires begeleiding krijgen bij het trainen van het eigen paard.

De begeleiding vindt plaats door Twan van Rooij. Twan heeft zelf stage gelopen op de Big River Ranch in Kalbarri, Australië en bij internationaal springruiter Piet Raijmakers in Asten. In 2003 is hij geslaagd voor zijn opleiding Internationale Handel op de HAS te Deventer.

 

Twan van Rooij met Golden Eye